Om min mat

Min matfilosofi är väldigt simpel – mat ska vara gott och göra gott! För mig handlar hälsosam mat inte om restriktioner, utan om att använda sig av bra och naturliga råvaror som ger härlig energi och näring, istället för raffinerade produkter, tillsatser och fabrikat. Jag satsar i stor utsträckning på ekologiskt och väljer alltid ingredienser jag själv skulle äta av. Matglädje handlar för mig även om att maten ska se fin ut, med färger och vackra uppläggningar. Dessa aspekter följer med det mesta jag lagar, men i mitt kök ryms även en stor bredd av olika sorters mat, inspirerad från olika delar av världen och olika kosthållningar.

Eftersom en av mina grundpelare är att mat ska göra gott anser jag att det är grundläggande och viktigt att det som läggs på tallriken inte bara är skonsamt för den som håller i besticken, utan även för jordklotet, klimatet och djuren! Av denna enkla anledning bygger all min mat på en växtbaserad grund. Istället för att låta animaliska produkter (kött, ägg, mejeriprodukter) stå i fokus så baserar jag min mat på smakrika grönsaker, proteinrika baljväxter, härliga nötter och näringsrika superfoods. Förutom att denna sorts mat är både miljövänligare och hälsosammare så öppnar det växtbaserade köket upp för en stor variation och en helt ny värld av smaker!